CASA BLESTEMATĂ

Se spune că un vrăjitor a blestemat această casă cu sute de ani în urmă. Atunci când au construit-o, primii proprietari, au făcut o petrecere de zile mari și au invitat pe toată lumea, în afară de vrăjitorul cel rău. Acesta, a venit furios la petrecere și și-a strigat blestemul în gura mare: „Această casă nu va putea fi reparată niciodată! O să se dărâme încet încet, până se va distruge totul”. Degeaba au chemat oamenii toate zânele bune din împrejurimi, niciuna nu a reușit să desfacă blestemul. Singurul lucru pe care au putut să îl facă a fost să îndulcească puțin blestemul. Astfel, au spus zânele, casă va putea fi reparată, totuși, dacă se va găsi cineva suficient de dornic și hotărât să o facă. Până acum, nu s-a găsit însă. Toți cei care au încercat să o repare, renunțau imediat ce primul zid refăcut se prăbușea în fața ochilor lor. Ce spuneți? Sunteți pregătiți de o provocare?

bulevardul 16 Decembrie 1989 Nr. 7

Poz. 63, cod TM-II-s-B-06098_ Situl urban „Vechiul Cartier Iosefin”

Clădirea a fost construită la începutul secolului al XX-lea, în stilul szecesszió eclectic, de început. A fost ridicată sub forma demisol + parter + 2 etaje. Fațada este ornată cu motive vegetale și de remarcat este feroneria complicată a ferestrelor de deasupra intrării principale și a balconului de la etajul I de pe colț

Promovarea pe termen lung a  branding-ului identitar de patrimoniu reprezintă unul dintre obiectivele centrale ale Timișoara Premium Exposed City. Clădirile restaurate vor genera parcursul arhitectural și turistic al cartierului istoric IOSEFIN, impactul produsului finit  conferind puternica vizibilitate pentru investitori, turiști și comunitatea locală.

Photo credit: Daliana Iacobescu

SELECTATĂ

ÎN ADOPTARE

ADOPTATĂ

ÎN EXECUȚIE

FINALIZATĂ

Timișoara Premium Exposed City - Reabilitarea clădirilor istorice din Timișoara - Blv. 16 decembrie 1989 nr. 7
Close Menu