CASA VINDECĂTOARE

Toata lumea stie despre aceasta casa ca a apartinut unui vraci renumit. Numai ca nu e chiar asaIata povestea adevarata: Casa a fost construita de un om foarte bolnav carestia ca nu mai are mult de trait si s-a gandit sa isi petreaca ultimii ani din viata intr-un loc placutAsa ca, si-a facut casa exact dupa placul lui. Un camin cald si primitor, cu ziduri construite chiar de el, caramida cu caramida si cu mobila cioplita tot de el. I-a luat ceva timp, dar pana ce a terminat o, nu o sa va vina sa credeti, omul s-a vindecat complet.Crapa de sanatate si de fericire. Incet incet, oamenii au inceput sa afle despre vindecarea lui miraculoasa si toti au crezut ca omul e un vraci. Bolnavi din toate colturile lumii auinceput sa vina la el pentru ajutor. Cozi imense se formau in fata casei iar omul ii lasa sa intre rand, pe randToti plecau apoi, sanatosi si nimeni nu a aflat vreodata ca de fapt casa ii vindeca si nu vraciul. Dupa multi ani, asazisul vraci a murit de batranete si a dus secretul cu el in mormant. De atunci nimeni nu a mai calcat pragul casei vindecatoare.IncercatiPuteti iesi cu trupul si sufletul vindecat 

Timișoara Premium Exposed City - Reabilitarea clădirilor istorice din Timișoara - Piața Badea Cârțan nr. 6

piața Badea Cârțan nr. 6

Poz. 81, cod TM-II-a-B-06108_ Ansamblul urban „Str. Badea Cârțan”

Clădirea a fost construită la începutul secolului al XX-lea, în regim demisol + parter + etaj. Deoarece clădirile din latura dreaptă au fost construite în anul 1902 și toate 3 păstrează același regim de înălțime și aceeași simetrie, se poate concluziona și acest imobil a fost finalizat într-o perioadă de timp foarte apropiată. Volumetria construcției și ancadramentele ferestrelor de la etaj și a intrării au influențe baroce, deși stilul per ansamblu, este tot szecesszió-ul eclectic.

Promovarea pe termen lung a  branding-ului identitar de patrimoniu reprezintă unul dintre obiectivele centrale ale Timișoara Premium Exposed City. Clădirile restaurate vor genera parcursul arhitectural și turistic al zonei BADEA CÂRȚAN, impactul produsului finit  conferind puternica vizibilitate pentru investitori, turiști și comunitatea locală.

Photo credit: Daliana Iacobescu

SELECTATĂ

ÎN ADOPTARE

ADOPTATĂ

ÎN EXECUȚIE

FINALIZATĂ

Timișoara Premium Exposed City - Reabilitarea clădirilor istorice din Timișoara - Piața Badea Cârțan nr. 6
Close Menu