CASA CRĂPATĂ

Vedeți câte crăpături are??? Toate așteaptă să fie astupate. Se spune că aici a trăit o fată pe nume Sena. Era îndrăgostită de un tânăr bogat,  care însă, obligat de părinți, s-a însurat cu o altă fată. Inima Senei s-a sfărâmat de necaz și nu se știe de ce, odată cu ea, au crăpat și pereții casei. Au apărut mii și mii de găuri mici și mari, peste tot. Părinții Senei nu au reușit nicicum să o consoleze pe fiica lor. Disperați, au chemat în ajutor o vrăjitoare, care le-a spus așa: „Crăpăturile acestea de pe pereți sunt ale unor inimi frânte. Astupați-le! Cu fiecare gaură reparată, se va vindeca o rană cauzată de o iubire neîmplinită. Astupați-le pe toate, până o găsiți pe cea care se potrivește cu inima Senei. Părinții au început să repare găurile, dar erau atât de multe, încât până la moartea lor, nu au reușit să astupe decât jumătate dintre ele . Nu se știe dacă sufletul Senei s-a vindecat vreodată, dar se vede că au mai rămas multe crăpături pe pereți. Haideți să vindecăm o inimă rănită. Cine știe, poate o nimerim chiar pe cea a inimii noastre!

Timișoara Premium Exposed City - Reabilitarea clădirilor istorice din Timișoara - Str. Brașov nr. 8

strada Brașov nr. 8

Poz. 63, cod TM-II-s-B-06098_ Situl urban „Vechiul Cartier Iosefin”

Clădirea construită în forma demisol + parter + etaj a fost construită la începutul secolului al XX-lea, în stil szecesszió, în cartierul Elisabetin, în apropiere de fosta Piață Doja (Dózsa György tér), la intersecția a două străzi. Fațada etajului este mai incărcată în decorațiuni decât cea de la nivelul parterului. Unele dintre cele mai interesante elemente ale casei sunt colțul rotunjit atent lucrat, cu balcon, de asemenea curbat, la etaj dar și ferestrele demisolului, cu ancadramente în formă de arce de cerc.

Promovarea pe termen lung a  branding-ului identitar de patrimoniu reprezintă unul dintre obiectivele centrale ale Timișoara Premium Exposed City. Clădirile restaurate vor genera parcursul arhitectural și turistic al cartierului istoric IOSEFIN, impactul produsului finit  conferind puternica vizibilitate pentru investitori, turiști și comunitatea locală.

Photo credit: Daliana Iacobescu

SELECTATĂ

ÎN ADOPTARE

ADOPTATĂ

ÎN EXECUȚIE

FINALIZATĂ

Timișoara Premium Exposed City - Reabilitarea clădirilor istorice din Timișoara - Str. Brașov nr. 8
Close Menu