CASA COPILAȘILOR

Ați văzut câte ferestre are această casă? Dacă întrați în ea, veți vedea că este inundată de lumină. Nu a fost însă mereu așa. Cu sute de ani în urmă, clădirea avea doar un geam și de abia intra soarele în ea. Era locuită de un prinț și o prințesă, bogați dar nefericiți. Nefericiți, pentru că oricât de tare se străduiau, tinerii soți nu reaușeau să aducă pe lume un copilaș. Într-o zi, prințesa, sătulă de întunericul din suflet dar și din casă, s-a hotărât să facă o fereastră la dormitor. Măcar lumina să intre în viața ei, se gândi ea. În timp ce, împreună cu soțul ei, munceau la noul geam, a simțit mângâierea soarelui pe obraz și a știut că va rămâne însărcinată. După nouă luni, a adus pe lume un copilaș. A mai făcut o fereastră și apoi un alt copilaș. Se spune că o prințesă a avut șapte copii și tot atâtea geamuri la casă. Nu se știe cine a făcut celălalte ferestre, dar se spune că toți cei care intră în casă și simt mângâierea soarelui prin geamurile imense, devin în scurt timp părinți.
Reabilitarea clădirilor istorice din Timișoara

Gheorghe Doja Street NO. 3

Pos. 63, code TM-II-s-B-06098_ the Site of urban "Old Neighborhood of Iosefin"

The edifice was built in Eclectic Szecesszió, more austere, in the form of semi-basement, a high ground-floor and 2 upper-floors. The ornamentations with feminine portraits and the angelic busts located in the profile between the floors are remarcable looking. The three balconettes are disposed symmetrically in front of the entrance and their dimensions remind of the beginning of Hungarian Art-Nouveau style.

The long-term promotion of Heritage branding is one of the main objectives of Timisoara Premium Exposed City. The buildings restored will generate the architectural and touristic path of IOSEFIN historical district. The generated impact will confer a stronger visibility for investors, tourists and the local community.  
Photo credit by: Daliana Iacobescu

SELECTED

IN ADOPTION

ADOPTED

IN EXECUTION

COMPLETED

Timișoara Premium Exposed City - Reabilitarea clădirilor istorice din Timișoara - Str. Gheorghe Doja nr. 3
Close Menu