CASA DORINȚELOR ÎMPLINITE

Această casă este foarte veche și are toți pereții crăpați și scorojiți. Însă, are o poveste foarte interesantă. Se spune că cine intră aici și reface oricce bucățică din casă, este binecuvântat. După ce termină treaba, trebuie să scrie pe un bilețel o dorință și apoi să strecoare hârtia într-una din crăpături. Apoi trebuie să părăsească locuința imediat. Se pare că în 3 ore bilețelul va dispărea, iar dorința omului se va împlini în 3 ore, 3 zile, 3 luni și 3 ani. Este doar o legendă, pe care cei din partea locului o povestesc trecătorilor. Dar merită să vă încercați norocul! Intrați, zugrăviți un perete, schimbați o clanță sau reparați ceva, apoi știți ce aveți de făcut! Nu uitați, poveștile în care credem, pot deveni reale!

Piața Unirii Nr. 2

Poz. 60, cod TM-II-s-A-06095_ Situl urban cartierul „Cetatea Timișoara”

Clădirea a fost construită în 1752, ca și casă cu parter și etaj și având funcțiunea de atelier la parter și locuire la etajul superior, proprietar fiind Mathias Simon. În anul 1828 i s-a schimbat proprietarulnoul proprietar fiind Lazar Lazarovits și la parter s-a deschis ospătăriaLa Trei Husari”. În perioada interbelică a secolului al XX-lea i s-au adaugat încă două niveluri. Parterul și etajul întâi au păstrat zidăria inițială iar întreaga fațadă a fost tratată în stil modern, cu expresie plastică caracteristică unor vile timișorene din perioada interbelică. Clădirea, mai târziu, nu se încadra în peisajul Pieței Unirii, astfel în 1983 i s-a construit o nouă fațadă în stil eclectic istoricist, de către arhitectul Șerban Sturza. Deasupra etajului al treilea există un fronton și elemente specifice barocului. Fațada se remarcă printr-un decor eclectic, cu elemente clasiciste (coloanele cu capitel), dar și elemente baroce (elementele frontonului).

Promovarea pe termen lung a  branding-ului identitar de patrimoniu reprezintă unul dintre obiectivele centrale ale Timișoara Premium Exposed City. Clădirile restaurate vor genera parcursul arhitectural și turistic al cartierului istoric CETATEA  TIMIȘOARA, impactul produsului finit  conferind puternica vizibilitate pentru investitori, turiști și comunitatea locală.

Photo credit: Daliana Iacobescu

SELECTATĂ

ÎN ADOPȚIE

ADOPTATĂ

ÎN EXECUȚIE

FINALIZATĂ

Reabilitarea clădirilor istorice din Timișoara - Timișoara Premium Exposed City
Close Menu