CASA CU SPIRIDUȘ

Locul era foarte foarte strâmt. Atât de strâmt, încât de abia își putea mișca piciorușele. Era închis acolo, între două bârne mâncate de carii, parcă de-o veșnicie. De sute de ani, de când vrăjitoarea l-a blestemat. L-a transformat din bogatul și frumosul moștenitor  într-un mic spiriduș negru și l-a închis în pod. De ce? Pentru că tânărul refuza să aibă grijă de casa moștenită, iar aceasta încet încet se transformase în ruină. Și de ani de zile, spiridușul blestemat, înghesuit între doua bârne din pod, așteaptă ca vraja să se dezlege. Pentru asta însă, cineva trebuia să refacă din temelii clădirea părăsită și prăfuită. Doar atunci el va redeveni liber. Dar nu vă temeți, nu va rămâne acolo, va fugi cât va vedea cu ochii!

Piața Plevnei Nr. 4

Poz. 63, cod TM-II-s-B-06098_ Situl urban „Vechiul Cartier Iosefin”

Clădirea a fost construită la începutul secolului al XX-lea, în regim demisol + parter + etaj. Clădirea în forma literei L, prezintă o simterie după turnul de colț, care de fapt este un balcon închis. De remarcat este intrarea. Poarta de lemn, ca atare, nu este foarte înaltă, însă ancadramentele lărgite la bază și fereastra în formă de arc de cerc de deasupra ei fac ca intrarea în edificiu pară magnifică. De fapt, casa mai este cunoscută în Timișoara ca și „Casa cu poartă frumoasă”.

Promovarea pe termen lung a  branding-ului identitar de patrimoniu reprezintă unul dintre obiectivele centrale ale Timișoara Premium Exposed City. Clădirile restaurate vor genera parcursul arhitectural și turistic al cartierului istoric IOSEFIN, impactul produsului finit  conferind puternica vizibilitate pentru investitori, turiști și comunitatea locală.

Photo credit: Daliana Iacobescu

SELECTATĂ

ÎN ADOPTARE

ADOPTATĂ

ÎN EXECUȚIE

FINALIZATĂ

Timișoara Premium Exposed City - Reabilitarea clădirilor istorice din Timișoara - Str. Plevnei nr. 4
Close Menu