CASA CU IUBIRI

Vedeți turnul acela din vârf? Ei bine, acolo este închis sufletul unei preafrumoase fete. Pe vremuri, aici trăia o familie foarte bogată. Aveau o fată minunată, care s-a îndrăgostit de un băiat sărac. Părinții s-au împotrivit cât au putut, dar tinerii se iubeau nespus și nu puteau fi despărțiți. Așa că, părinții și-au închis fiica în turn, iar ea, de durere, s-a îmbolnăvit. Tânărul îndrăgostit venea în fiecare zi și cânta serenade sub geamul ei. Se spune că fata a rămas închisă în turn pentru totdeauna. Nu se știe ce s-a întâmplat cu tânărul îndrăgostit, dar vecinii jură că și în zilele noastre, în serile călduroase de vară se aud serenadele lui, dinspre casă. Serenade care ne cheamă să eliberăam sufletul frmoasei fete. Să eliberăm iubirea.

PIAȚA Plevnei NR. 5

Poz. 63, cod TM-II-s-B-06098_ Situl urban „Vechiul Cartier Iosefin”

Clădirea a fost construită la începutul secolului al XX-lea, în regim demisol + parter + două etaje, la cererea unor membri ai familiei Weisz, o familie extrem de înstărită a Timișoarei. Balcoanele de pe fațada principală amintesc de stilul szecesszió însă ornamentația este destul de austeră. Înălțimea foarte mare a nivelelor, motivul blazonului prezent pe fațadă și cornișa cu denticuli amintesc mai degrabă de Jugendstil-ul austriac.

Promovarea pe termen lung a  branding-ului identitar de patrimoniu reprezintă unul dintre obiectivele centrale ale Timișoara Premium Exposed City. Clădirile restaurate vor genera parcursul arhitectural și turistic al cartierului istoric IOSEFIN, impactul produsului finit  conferind puternica vizibilitate pentru investitori, turiști și comunitatea locală.

Photo credit: Daliana Iacobescu

SELECTATĂ

ÎN ADOPTARE

ADOPTATĂ

ÎN EXECUȚIE

FINALIZATĂ

Timișoara Premium Exposed City - Reabilitarea clădirilor istorice din Timișoara - Str. Plevnei nr. 5
Close Menu