CASA SECRETULUI

Pe vremuri, oamenii acestor locuri dețineau cheia fericirii. Nu era o cheie propriu-zisă, ci era un mesaj transmis din vorbă în vorbă.  Mesajul a pornit de la un înțelept care i l-a șoptit prima dată, la ureche, unui om necăjit, cu condiția ca acesta să îl dea mai departe altui nefericit. Omul, recunoscător,  l-a transmis mai departe unui prieten, tot la ureche. Acesta l-a spus mai departe altuia și tot așa, astfel că, în curând locul s-a umplut cu oameni veseli și a primit numele de „ORAȘUL FERICIRII”. Până într-o zi, când mesajul a ajuns la un om , care, nu se știe de ce, nu l-a dat mai departe. S-a închis în această casă cu șapte lacăte și nu a mai ieșit niciodată de acolo. Se spune că a trăit toată viața stingher, dar, înainte să moară a scrijelit undeva, în casă, mesajul secret. Nimeni nu știe unde. Dacă îl găsiți cumva sub podeaua veche sau în zidurile groase, nu uitați să îl dați neapărat mai departe, la urechea unui alt om în nevoie.

Timișoara Premium Exposed City - Reabilitarea clădirilor istorice din Timișoara - Spl. Tudor Vladimirescu nr. 23

Splaiul Tudor Vladimirescu NR. 23

Poz. 63, cod TM-II-s-B-06098_ Situl urban „Vechiul Cartier Iosefin”

Clădirea a fost construită la începutul secolului al XX-lea, în regim demisol + parter + două etaje în stilul szecesszió. Ornamentația mai austeră a fațadei și volumele alternante (balcon deschis cu feronerie / balcon închis) amintesc de Jugendstil-ul austriac.

Promovarea pe termen lung a  branding-ului identitar de patrimoniu reprezintă unul dintre obiectivele centrale ale Timișoara Premium Exposed City. Clădirile restaurate vor genera parcursul arhitectural și turistic al cartierului istoric IOSEFIN, impactul produsului finit  conferind puternica vizibilitate pentru investitori, turiști și comunitatea locală.

Photo credit by: Daliana Iacobescu

SELECTATĂ

ÎN ADOPTARE

ADOPTATĂ

ÎN EXECUȚIE

FINALIZATĂ

Timișoara Premium Exposed City - Reabilitarea clădirilor istorice din Timișoara - Spl. Tudor Vladimirescu nr. 23
Close Menu