CASA CARE FLUIERĂ

Ați auzit fluierătura? Cum care fluierătură? Ascultați cu atenție! Casa fluieră! Deși pare de necrezut, pe vremuri toată lumea știa că în oraș exista o casă care fluieră. Adică asta. Și nu fluiera aiurea, ci doar atunci când pe lângă ea trecea un om deosebit. Cu cât omul era mai talentat, mai inimos, mai deștept ori mai generos, cu atât fluieratul era mai puternic. Fluiera de când a fost construită de o familie de meșteri sărmani, dar vrednici. Pentru că au făcut-o atât de frumoasă, casa a început să le fluiere cântecele vesele. Clădirea a avut de-a lungul vremii mulți proprietari, dar nu toți i-au auzit fluierăturile, semn că poate nu erau deosebiți prin nimic. Așa că… restaurați-o, iar dacă veți auzi fluierăturile ei, puteți fi convinși că ați făcut o treabă bună!Hopaaa, parcă se aude o simfonie de undeva! Aaa, tocmai ați trecut prin fața casei!

Timișoara Premium Exposed City - Reabilitarea clădirilor istorice din Timișoara - Spl. Tudor Vladimirescu nr. 24

Splaiul Tudor Vladimirescu Nr. 24

Poz. 63, cod TM-II-s-B-06098_ Situl urban „Vechiul Cartier Iosefin”

Clădirea a fost construită la începutul secolului al XX-lea, în regim demisol + parter + două etaje în stilul szecesszió. Spre diferență de sora ei geamănă (de la numărul 23), clădirea de la numărul 24 prezintă o ornamentație mai bogată. Coridorul de intrare înalt și întunecos, cu poartă îngustă  romanțează aspectul clădirii, amintind de o perioadă când burghezia timișoreană se afla într-un “boom”, iar discreția, bunul gust și eleganța unei clădiri erau elemente obligatorii pentru a fi aleasă”.

Promovarea pe termen lung a  branding-ului identitar de patrimoniu reprezintă unul dintre obiectivele centrale ale Timișoara Premium Exposed City. Clădirile restaurate vor genera parcursul arhitectural și turistic al cartierului istoric IOSEFIN, impactul produsului finit  conferind puternica vizibilitate pentru investitori, turiști și comunitatea locală.

Photo credit: Daliana Iacobescu

SELECTATĂ

ÎN ADOPTARE

ADOPTATĂ

ÎN EXECUȚIE

FINALIZATĂ

Timișoara Premium Exposed City - Reabilitarea clădirilor istorice din Timișoara - Spl. Tudor Vladimirescu nr. 24
Close Menu